Bestellingen boven €75 gratis verzonden - Gratis levering in 23 flagstores
NL FR EN

To the farm!

Heerlijk, 
die herfstzon, mini kruiwagens, stapels pompoenen, modderbotjes (- én wortels) plus hopen honger in yum yum soep.
Het seizoen smeekt erom naar buiten te gaan, daarom stemmen we deze herfstvakantie graag in!
Wandel je mee doorheen de farm? Felix, Alice, Lucie & Robert wijzen je alvast graag de weg naar hun favo herfstlunch. 
Tip: vraag aan je lokale boer of boerin welke pompoenen in welk recept gaan. Butternut en de klassieke oranje pompoen zijn bijvoorbeeld overheerlijk in soep terwijl spaghettipompoenen ideaal zijn voor hartige quiches of een rijke ovenschotel met honing en tijm.                                               
   
                                       

                 
                                        

                                                            

                                                                 
Deze soep geeft je belly alvast een hele dikke, warme knuffel:

In de kruiwagen:
- 1/2 grote (klassieke) pompoen
- 3 hele dikke wortels of 5 normale
- 2 uien
- enkele takjes tijm + rozemarijn (eventueel gebundeld in touw)
- 1/2 knolselder
- duim gember, geraspt: yes, deze maakt het lekker pittig!
- peper & zout
- 2 bouillonblokjes (van groenten, kip of rund, kies maar!)

In de pot:
Begin met de uien in olijfolie te stoven, voeg daarna de gesneden wortels, knolselder, pompoen, geraspte gember, peper & zout en de takjes tijm en rozemarijn toe.
Laat je kindjes helpen door hen de groentjes in de pot te laten vallen en even te roeren. Wanneer de groenten enkele minuutjes aan het stoven zijn, zet je ze onder met water en voeg je ook de bouillonblokjes toe.
Zet het deksel op de pot en laat 20 minuten op middelhoog vuur sudderen.
Prik met een vork om te zien of alles gaar is, verwijder de takjes kruiden en ga aan het mixen.
Wij houden er persoonlijk van om nog hele stukjes groente in ons kommetje te scheppen...
Super easy, dus woehoew, hopen dat jouw filou's dit recept binnen enkele jaren zelfstandig kunnen maken zodat jij je kan focussen op een eindelijk uit te lezen boek. ;-)
Ook zin gekregen in een tripje naar de (pluk)boerderij?
DOEN!

Wij bezochten de lieve mensen van 't Goed ter Heule, Dronckaertstraat 665, 8930 Lauwe-Menen
DANK U xxx
                                                                                                     
De kindjes droegen stuks uit de herfst- en wintercollectie:

Felix:
t-shirt very silly / pull tricot argo khaki / mantel montana blauw / broek slim donkerblauw

Alice:
muts tricot feaether mastic / pull tricot colette feather paars / mantel tweedy beige / boyfriend jeans hearts blauw

Robert:
muts polar bear bruin / t-shirt feeling blue / sweater welcome / jas boys blauw / wanten polar rood / broek regular ijsblauw

Lucie:
muts tricot feather paars / kleed hug kiss grijs / souspull rib lila / mantel furry tiger / kousenbroek aqua

BACK TO SCHOOL

Knikkende beentjes, zwetende handpalmen, kleine sprongetjes van geluk,… Veel Filou’s liepen deze week vol verwondering door de schoolpoort, op weg naar een nieuw schooljaar. Wij gingen op bezoek bij de familie van Nathalie en Matthias uit Kuurne om te zien hoe zij de eerste week beleefden. Met in de hoofdrol drie uitgelaten zonen: Médard (4), Georges (6) en Romain (6).

Stonden de kinderen te popelen om weer naar school te gaan, of wouden ze nog wat langer in vakantiemodus blijven?

Nathalie (mama): “Ze waren alle drie heel enthousiast. De tweeling had wel wat zenuwen in de buik om naar het eerste leerjaar te gaan. Ze horen al een hele zomer dat ze de grote stap maken naar het eerste leerjaar, maar ze konden zich niet inbeelden wat dat inhoudt. ‘Wat als we nog niet kunnen lezen en schrijven? Wat als we een foutje maken?’ Gelukkig waren ze na dag één meteen gerustgesteld!”

Hoe ervaar jij als mama de back to school-periode?

Nathalie: “We hebben genoten van de vakantie, maar ik ben ook blij dat het schooljaar weer begint. In de zomervakantie konden de kinderen met ons op reis, naar de opvang, op kamp,… elke week een nieuw avontuur. Ik ben blij dat er voor hen (en voor mezelf) weer structuur is. Ze hebben een plekje op school en we kunnen weer naar het gewone leven. Ook voor de ouders is september een nieuwe start: weer regelmaat, rust en goede voornemens.”

Welke goede voornemens hebben jullie gemaakt?

Nathalie: “In de vakantie is alles wat losser en mogen de kinderen meer. We willen vanaf nu meer regelmaat en structuur. We willen ook een gezondere levensstijl proberen aan te nemen. Meer gezond eten, groentjes en fruit en sport voor de kinderen.  Ook mijn man Matthias en ik willen 2 keer per week de tijd nemen om te gaan sporten.”

Betekent september ook de start van hobby’s, waarbij taxi mama of papa weer paraat staan?

Nathalie: “De oudste twee starten dit jaar met scouts en tennis. Ze spelen alle drie ook nog basketbal. Taxi mama en papa staan dus zeker klaar (lacht). Al proberen we er wel voor te zorgen dat de hobby’s op elkaar zijn afgestemd, zodat we niet te veel heen en weer moeten rijden. En gelukkig kunnen we ook carpoolen met gezinnen uit de buurt!”
Ervaar je stress door de eerste schoolweek? De combinatie werk en privé is niet altijd eenvoudig, al zeker niet in het begin van het schooljaar.

Nathalie: “De grootste bron van stress is de ochtendshift. In de vakantie kunnen ze al eens wat langer in hun pyjama rondlopen. Nu wil ik dat ze zich eerst boven aankleden en dan pas komen ontbijten. Die gewoonte weer krijgen, kan soms tot chaos en badkamerstrubbelingen leiden. Mijn man en ik proberen de ochtenden zo vaak mogelijk met z’n tweeën te doen, want het is een heuse uitdaging. Soms vertrek ik naar het werk met zweet op m’n rug! De autorit naar het werk is een moment om weer tot rust te komen.”

Proberen jullie de vakantiesfeer door te zetten in het weekend?

Nathalie: “We willen genieten van de herfst die in de lucht hangt. In de zomervakantie zijn we met ons gezin gaan wandelen in de bergen. We willen proberen om op zondag meer buiten te zijn, en vaker te gaan wandelen met de familie. Ik probeer alle praktische dingen, zoals de boodschappen, tijdens de week te doen. Dan kunnen we in het weekend zoveel mogelijk genieten van de tijd met het gezin.”

Wat hoop je dat de kinderen zullen leren op school dit jaar?

Nathalie: “Ik hoop dat ze zichzelf meer kunnen ontwikkelen en dat ze een plekje vinden in de klas. Maar vooral dat ze helemaal zichzelf kunnen zijn.”

Welke Filou & Friends stuks hebben Médard, Georges en Romain aan?

Nathalie: “Médard draagt een salopette. Hij is een grote deugniet, wat stoer en rebels, en dan vind ik zo’n salopette wel passen. Georges is zot van gilets, hij vindt dat iets voor ‘de grote mensen’. Romain draagt de pull met de blije en verdrietige gezichtjes. Als Romain blij is, is hij héél blij. En als hij boos is, is hij super boos. Op z’n eerste schooldag vroeg een klasvriendje al meteen ‘welk gezichtje op jouw trui ben je vandaag, blij of verdrietig?’.  Gelukkig was het antwoord: ‘heel blij!’.”


Ontdek onze fall & winter collection, nu online en in store!